Smart cockpit från Volvo Penta

Volvo Penta erbjuder motorer och kompletta drivsystem för fritids- och yrkesbåtar samt för industriella applikationer som exempelvis dieseldrivna generatoraggregat, kranar, pumpar och containertruckar.

Volvo Penta har i ett nära samarbete med Garmin utvecklat The Glass Cockpit, ett motor- och drivlinehanteringssystem fullt integrerat i sjökortsplotter. Med The Glass Cockpit har man utökat sitt kunderbjudande med en produkt som gör båtanvändandet samt installationen för båtbyggare enklare och även förbättrat användarsäkerheten. Genom att visualisera samtliga mätvärden på ett begränsat område kan föraren öka sin fokusering på att köra båten istället föratt hantera ett antal olika användargränssnitt.

The Glass Cockpit har vunnit ett antal internationella innovationspriser mycket tack vare det nya revolutionerande sättet att visualisera information. The Glass Cockpit samlar in och visar information om navigering, motor, transmission och även andra inbyggda system i båten såsom elsystem, kameror mm., på en eller flera större displayer, något som tidigare sköttes och visades av flera olika system och på flera olika avläsningsinstrument.

Vad vi har gjort:

Goovinn har haft möjligheten att på plats hos Volvo Penta projektleda både den tekniska utvecklingen och samarbetet mellan Garmin och Volvo Penta, arbeta fram ett användarvänligt gränssnitt och säkerställa Volvo Pentas ”look and feel”.

Tillbaka till case Stäng